DadPodi - Miesten vuoro puhua vanhemmuudesta

Martti Suosalo

Episode Summary

Martti Suosalo on paitsi tunnettu näyttelijä, myös lähes täydellinen isä, mikäli lehtijuttuja on uskominen. Mikä saa Suosalon tekemään lapsilleen aamiaista itserakentamassaan talossa?

Episode Notes

Martti Suosalo on yksi Suomen tunnetuimmista näyttelijöistä ja usein esillä lehdissä. Suosalon haastatteluissa puhutaan paljon myös hänen yksityiselämästään, kuten Suosalon ja Virpi Suutarin kolmilapsisen perheen elämästä omakotitalossa Helsingin Tapanilassa.

Suosalon elämä vaikuttaa vähintääkin täydelliseltä: omakotitalo on itse rakennettu ja aamuisin näyttelijä passaa lapsiaan loihtimalla heille hotellitason aamiaista. Voiko näin täydellistä isää ollakaan?

DadPodissa Suosalo kuitenkin muistuttaa, että arjen pyörittäminen ei ole mikään yhden miehen show.

“Nyt pitää ymmärtää, että mä olen kaikki illat pois. Jos lähdetään kuvailemaan Virpin arkea, siihen kuuluu kaikki muu. Tää aamiainen on pikku homma, mutta mä saan sen kuulostamaan isommalta hommalta kuin se onkaan. Virpi on vienyt kaikki kolme lasta konservatorioon räntäsateessa, väsyineitä nälkäisiä lapsia koululun jälkeen ja yrittänyt saada heitä motivoitumaan viulun tai sellon tai pianon tai minkä tahansa instrumentin soitosta, loka-marraskuun räntäsateissa. Ja sitten vielä illalla kokeisiin luku, läksyjen teko.”

Suosalo sanoo, että osaltaan hänen viihtymistä lasten kanssa auttaa myös hänen ammattinsa, se lapsenusko, jolla näyttelijän on käsikirjoitukseen uskottava. Tosin Martti Suosalo tuli hyvin lasten kanssa toimeen jo ennen varsinaista näyttelijänuraansa ollessaan nuorena päiväkodissa töissä.

“Sisäleikeissä mun lempileikki oli sellainen, kun on näitä Brion puupalikoita. Niitä oli kauhee säkki, iso kasa. Mä rupesin rakentamaan kaupunkeja niistä, mut sit mua aina ärsytti, kun joku tuli hajottamaan sen. Sit mä sanoin lapsille todella tiukkaan sävyyn, et teillä on omat leikit, mulla on omat leikit. Te ette tuu tähän, tää on mun kaupunki.”